Bemutatkozás

Kedves Látogató!
Köszöntöm Önt intézményünk honlapján. Egy különös virtuális körsétára invitálom sokrétű kulturális intézményünkbe.

Központi épületünk Gyomaendrőd, endrődi városrészén helyezkedik el. Az 1930-ban épült Római Katolikus Népház az endrődi katolikus egyházközség fenntartásában működött és szolgálta a község lakóinak kulturális igényeit. Innen indult a KALOT szervezet, mely szervezte a fiatalság közművelődését és oktatását. Jelenleg közművelődési színtérként várjuk a művelődni vágyókat. Közművelődési programok, kiállítások, ismeretterjesztő előadások egész évben színes választékot nyújtanak látogatóinknak.

A Népház udvarán álló egykori szegényház épületének felújítása után 33 főt befogadó zarándok-szálláshelyet alakítottunk ki. A tálalókonyhával rendelkező közösségi szálláshelyre várjuk az ifjúsági és gyerekcsoportokat, a családokat és a Szent László gyalogzarándoklat résztvevőit is.

A zarándokháztól alig ötven méterre található a Szent Antal kenyerének sütőháza. Az 1903-ban épült kulturális emlék a Szent Antal kultuszának fontos helyszíne.

Az Endrődi Tájház és Helytörténeti Gyűjtemény az egykori Endrőd néprajzi és helytörténeti gyűjteményét mutatja be. A gyűjteménynek helyet adó tájház épülete 1863-ban épült, ma már műemlék.

A gyomai városrész sajátos népi építészeti stílusát reprezentálja a Gyomai- Táj- és Alkotóház nádtetős parasztháza.

A Bárka Halászati Látogatóközpont a Templom-zugi holtág festői környezetében található. A 2014-ben épült modern interaktív kiállítóhely a Hármas-Körös gazdag természeti kincseit és a hagyományos halászat emlékeit tárja a látogatók elé.

A Nagylaposi Klubház Gyomaendrőd külterületén működő közösségi terünk, ahol a tanyasi embereknek nyújtunk kulturális és szociális szolgáltatásokat.